На 11.02.2019 година во 08.05 часот во ПС Кочани пријавено е дека ноќта на 10/11.02.2019 година непознат сторите извршил „тешка кражба“ од спортска обложувалница на ул. „Роза Петрова“ во Кочани од каде од фиока одзел пари.

Се работи на расчистување на случајот.