Јовица Трпевски е името на синот на пратеникот Благојче Трпевски од СДСМ, кој го загуби животот во тешката сообраќајна несреќа која вечерва се случи на автопатот Скопје – Тетово.

До моментов неофицијално загинати се 13 лица, а повредени над 30, од кои неколкумина потешко.