Магистралниот пат Штип – Кочани е со привремен  застој на сообраќајот помеѓу селата Облешево и Тркање поради пожар на стрниште.

Неконтролираниот оган се проширил кон рекламен билборд, а ја довел во прашање и безбедноста на возилата, поради што полицијата и противпожарната служба морале да интервенираат.