Џудо клубот Гладијатор од Кочани ја започна новата натпреварувачка сезона.

Воедно врши упис на нови членови, секој работен ден, во ООУ ,,Малина Поп Иванова во Кочани во 19.40. – ,,Џудо клубот Гладијатор ве повикува да тренирате џудо, да бидете дел од најдобрите, дел од гладијаторите на Кочани и да ги видите благодетите на овој олимписки спорт,  вели претседателот на клубот,  професор Вера Шеќероска.