2 медали ?? од балканскиот куп во спортско качување “Aтомска Мравка” 2019 !
Традиционално како и секоја година, најголемиот настан во Македонија со повеќе од 100 пријавени натпреварувачи во 6 категории од Македонија, Србија, Грција и Бугарија… Атомска мравка беше вистински тест за младите качувачи од нашиот клуб.
Од 16 наши преставници, 6 влегоа во финале од кои двајца се закитиа со медали.
Михаела Санева (трето место)? во категоријата Б-женски и Васил Караѓозов (второ место) ? во категоријата Е-машки. Меѓу останатите финалисти беа Бисера Петрова, Натали Трангалова, Горазд Гачев и најмалото изненадвување Леон Ангелов!

Останати резултати:
Васил Караѓозов (E) 2 место ?
Михаела Санева (Б) 3 место ?
Бисера Петрова (Д) 5 место
Натали Трангалова (Д) 6 место
Горазд Гачев (E) 5 место
Леон Ангелов (Ф)7 место
Лина Симонова (Е) 9 место
Александра Камчева (Ц) 13 место
Иван Смилков (Д) 10 место
Лабина Димитрова (Ц) 10 место
Ева Караѓозова 12 место
Мартин Стојанов (E) 11 место
Игнат Санев 9 (Д) место
Ангела Петрова (Ц) 9 место
Филип Санев (Е) 9 место
Нела Ангелова (Д) 17 место

а