Во неделата во прилеп се одржа 11 по ред мегународен натпревар во техничка организација на џудо клубот Сеишин од Прилеп, кој воедно е и збратимен клуб на кочанскиот Гладијатор, каде што гз  Гладијатор настапи со 20 свои натпреварувачи и донесе 11 медали,  од кои:

– Ненад Ристов 2 место

– Андреа Нисова 2 место

– Стефанија Павлова 2 место; Додека третопласирани се Матео Станоев, Љубица Наунова, Михаела Ристова, Дијана Илиева, Ева Димитрова, Станислав Грпов и Божица Бошкова, додека на петтата позиција се пласира Дамјан Крстов.