ВЧЕРА ВО ПРИЛЕП СЕ ОДРЖА КОНСТИТУВНА СЕДНИЦА НА ИЗВРШНИОТ ОДБОР ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЏУДО ФЕДЕРАЦИЈА НА Р.С.МАКЕДОНИЈА А СО ПОДРШКА НА ЏУДО КЛУБ СЕИШИН ОД ПРИЛЕП.

ПО ОДДРЖУВАЊЕТО НА СЕДНИЦАТА СИТЕ ПРИСУТНИ КЛУБОВИ МЕГУ КОИ И КОЧАНСКИ ГЛАДИЈАТОР ДАДЕ СВОЈ ПРИДОНЕС ВО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЏУДОТО КОЈ СЕ ОДРЖА ВО ПРИЛЕП ВО МЕСНОСТА ВИКАНА СЕЛЦЕ.ГЛАДИЈАТОР ДАДЕ СВОЈ ПРИДОНЕС ПРЕДСТАВУВАЈЌИ СЕ СЕБЕСИ И ГРАДОТ КОЧАНИ.